Skip to main content

Bedrijfshistorie

1972_vwVan Waveren Transport is in 1972 opgericht door Es van Waveren. Goederen werden van en naar de havens van Amsterdam vervoerd en in de winter werd voor een grote oliemaatschappij olie vervoerd. Toen deze ook het vervoer van motorbrandstoffen ging uitbesteden is van Waveren zich gaan specialiseren in dit tanktransport.

 

1980_vwAcht jaar later werd de Van Waveren Transport koeriersdienst een feit. In 1981 begon Adri, de vrouw van Es, met het opzetten van een koeriersdienst voor diverse opdrachtgevers in de grafische industrie. Deze koeriersdienst is later uitgebreid met distributie met bakwagens voor stukgoed en palletzendingen voor uiteenlopende branches.

 

1985_vwIn 1985 kwam de dienst van het vervoeren van zeecontainers erbij. Enkele jaren later is dit werk uitgebouwd tot het vervoer van tankcontainers, met als specialisatie het laden, vervoeren en lossen van ADR producten. Vanaf 1987 zijn de drie dochters van Es en Adri bij het bedrijf gekomen. Marga, Esther en Annemarie zijn begonnen als koerier.

 

2012_vwIn 2012 was Van Waveren 40 jaar meester in transport. Met een hecht team van gespecialiseerde mensen en zeer compleet uitgerust materieel, voldoet het bedrijf aan alle eisen voor veilig vervoer van o.a. gevaarlijke stoffen en is het toonaangevend in het vervoeren van ADR producten.