Skip to main content

Veiligheidssystemen

Adaptive cruise control en forward collision warning met noodstopvoorziening

In druk verkeer zorgt de op radar en camera gebaseerde Adaptive Cruise Control voor een veilige afstand tot het voorgaande voertuig door het gaspedaal en alle beschikbare remmen automatisch te regelen. Bij gevaar van een botsing met een voertuig, waarschuwt het intuïtieve Collision Warning-systeem de chauffeur door een waarschuwingslamp op de voorruit te projecteren. Daarnaast wordt de noodrem automatisch geactiveerd, waardoor het risico op ernstig letsel aanzienlijk vermindert.

Lane keeping support

Onbedoeld van rijstrook wisselen wordt vaak genoemd als oorzaak van ernstige ongevallen. Volgens ons te vaak. Lane Keeping Support (LKS) houdt de wegmarkeringen in de gaten met behulp van een camera en waarschuwt de chauffeur wanneer deze markeringen onbedoeld overschrijdt worden.

Lane change support

Wanneer dit is ingeschakeld, maakt Lane Change Support (LCS) gebruik van radartechnologie om de blinde hoek aan de passagierszijde te scannen op andere weggebruikers. Als het niet veilig is om van rijstrook te veranderen, wordt de chauffeur gewaarschuwd met een zoemer en een knipperend pictogram naast de passagiersspiegel.

Driver Alert Support

Driver Alert Support (DAS) is een intelligent systeem dat het rijgedrag bijhoudt. Als dit anders is dan normaal en op vermoeidheid duidt, wordt de chauffeur gewaarschuwd door een signaal en een melding op het dashboard met het advies om te pauzeren. Bij de tweede melding, schakelt de cruise control automatisch uit, waardoor de truck langzaam gas terugneemt.