Opleiding & Training

Opleiding en training

Voor onze chauffeurs werken wij met erkende opleiders voor

Opleiding & training

Opleiding en training programma

Opleiding en training wordt aangeboden aan werknemers die in dienst treden. Een passend programma, zowel afhankelijk van diploma’s, als van ervaring. Zo doorloopt elke nieuwe chauffeur bij Van Waveren Transport eerst een inwerkprogramma.

Welke opleidingen en trainingen hebben onze chauffeurs?

ADR certificaat

Om gevaarlijke stoffen te mogen vervoeren binnen Europa, is een Europees erkend vakbekwaamheidsbewijs nodig. Dit is het ADR certificaat, deze noemen we ook wel ADR diploma. Een verplicht diploma voor een bestuurder van een voertuig met gevaarlijke stoffen in hoeveelheden die de ADR vrijstellingsgrenzen overschrijden.

BBS (Behavior Based Safety)

In de praktijktraining ‘Veilig Rijden (Behaviour Based Safety)’ staan zowel anticiperen, als veilig en defensief rijgedrag centraal. Deze training telt ook mee in het kader van de nascholingsverplichting Code 95.

ISOPA (MDI/TDI) vervoer in tanks

Deze product en veiligheidstraining is ontwikkeld in samenwerking met transportbedrijven. Dit trainingspakket is voor chauffeurs en diegenen werkzaam in de logistieke supply chain in lijn met de Responsible Care ® principes. Zo verzekeren we veilig laden, transporteren en lossen van isocyanaten (chemische stoffen).

Incidentenbestrijding tankwagen chauffeurs

In deze praktijktraining voor incidenten wordt de chauffeur getraind voor incidenten. Bijvoorbeeld hoe te handelen bij noodsituaties. De training betreft tevens productkennis van (on)gevaarlijke stoffen, brandbestrijding en EHBO.

Veilig laden en lossen

Deze cursus maakt de chauffeur bekend en vertrouwd met de gevaren bij het laden en lossen van gevaarlijke stoffen, hierop te anticiperen en het gebruik van de PBM’s (persoonlijke beschermingsmiddelen).

Nascholing code 95

Beroepschauffeurs die werkzaam zijn in het beroepsgoederenvervoer kunnen hun vakbekwaamheid (wat voorheen het chauffeursdiploma was) behouden als zij gedurende 5 jaar 35 uur nascholing code 95 volgen.

Erkende opleiding en training scholen

Door bovenstaande trainingen tijdig te herhalen is de verplichte nascholing voor onze chauffeurs geen enkel probleem.

De beroepsopleidingen en trainingen voor chauffeurs worden verzorgd door verschillende erkende opleiders in Nederland, zoals bijvoorbeeld Volvo Trucks Nederland, Westpoort en Wierks.