Tankcontainers

Veilig vervoer van (on)gevaarlijke stoffen met

Tankcontainers over de weg

Tankcontainer Transport

Tankcontainer transport bij Van Waveren zorgt voor dagelijks vervoer van ADR goederen (gevaarlijke stoffen) over de weg met verschillende soorten light concept tankcontainer chassis: 20, 25, 30, 40 ft. inloop chassis.

Tankcontainer transport van gevaarlijke en ongevaarlijke stoffen

Bij tankcontainer transport van gevaarlijke stoffen en afvalstoffen wordt misschien in eerste instantie gedacht aan explosieven, gassen, brandstoffen of chemische producten. Maar ook stoffen en producten die je niet direct als gevaarlijk zou bestempelen kunnen hieronder vallen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld keukenafval, etensresten en dierlijke producten.

Dagelijks zet Van Waveren Transport tankcontainers op in onder andere de havens van Rotterdam, Antwerpen en Amsterdam. Voor tankcontainer transport zijn ook andere plaatsen en havens van Europa plaats van laden en lossen.

Tankcontainer transport met vakbekwame chauffeurs

De tankcontainers worden geladen en/of gelost door heel Europa en soms hierbuiten. Dit wordt gerealiseerd door vakbekwame chauffeurs, welke beschikken over de volgende certificaten:

ADR certificaat
BBS (Behaviour Based Safety)
ISOPA (MDI/TDI)
Incidentenbestrijding tankwagenchauffeurs
Veilig laden en lossen

Veiligheid op de weg staat bij Van Waveren op nr. 1. Middels toolbox meetings, vergaderingen en trainingen wordt getracht de kwaliteit en veiligheid continu te verbeteren. Leer hier meer over onze veiligheidssystemen.

Compleet uitgerust materieel

Alle trekkers zijn uitgerust met compressor, slangen en verschillende soorten koppelingen om tanks ter plaatse (door middel van luchtdruk) te kunnen lossen. Onze planning/finance afdeling staat voor u klaar om een passende offerte te maken voor (speciale) opdrachten met ‘gen set’ (generator / TRS) of pomp.

Voor ieder product het juiste materiaal

Trekkers met hydraulische pomp
Tankchassis met elektrische (peroxide) pomp
Trekker met generator / TRS om bijvoorbeeld tanks onderweg te kunnen blijven verwarmen/koelen

Veiligheid goed geregeld

De voertuigen zijn compleet uitgerust om alle soorten producten – zowel gevaarlijk als ongevaarlijk – te kunnen vervoeren. Een complete gevaren uitrusting met daarin alle benodigde persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM’s) zijn altijd aanwezig.

Transport afgestemd op chemicaliën

Van Waveren Transport beschikt over een interne veiligheidsadviseur en de juiste certificaten om alle ADR gevaren klassen (1 t/m 9) te vervoeren. Het materieel is afgestemd op het transport van geclassificeerde en ongeclassificeerde chemicaliën.

Gevaren klassen

Er zijn heel veel stoffen die door hun specifieke eigenschappen tot de groep van gevaarlijke stoffen behoren. Afhankelijk van de specifieke eigenschappen zijn deze ingedeeld in gevarenklassen. Voor het goederenvervoer is het van belang dat gevaarlijke stoffen worden ingedeeld in bepaalde groepen.

Vervoer van afvalstoffen

Voor tankcontainer er tankwagen transport van verschillende soorten afvalstoffen, heeft Van Waveren Transport de volgende registraties om dit uit te voeren:
Nederland VHIB: NH515526VXXX
België OVAM: 106505
Duitsland: Z NLE10186

Ook voor vervoer van keukenafval, etensresten en dierlijke bijproducten in tankcontainers en tankwagens hebben wij de volgende registraties:
Nederland NVWA: 215020
België OVAM: 106505

Klasse bepalingen

Klasse 1 – Ontplofbare stoffen en voorwerpen
Klasse 2 – Gassen
Klasse 3 – Brandbare vloeistoffen
Klasse 4 – Brandbare vaste stoffen
Klasse 5Oxiderende stoffen & organische peroxiden
Klasse 6Giftige en infectueuze stoffen
Klasse 7Radioactieve stoffen
Klasse 8 – Bijtende stoffen
Klasse 9 – Diverse gevaarlijke stoffen en voorwerpen