Veiligheid

VEILIGHEID

Veiligheid op de weg is elke dag onze top prioriteit en altijd met inachtneming van de bescherming van mens, dier en milieu

Veiligheid op de weg staat bij Van Waveren op nr. 1. Dit onderwerp leeft dagelijks binnen de organisatie. Middels toolbox meetings, vergaderingen en trainingen wordt getracht de kwaliteit en veiligheid continu te verbeteren. Dit alles met inachtneming van de bescherming van mens, dier en milieu.

Onze chauffeur Martin Kolff uit Dirksland mocht zich vorig jaar een lang de veiligste chauffeur van Nederland noemen. Lees meer…

SQAS-gecertificeerd

Van Waveren Transport is getoetst aan de SQAS-richtlijnen. SQAS (Safety & Quality Assessment System) is een systeem dat de kwaliteit, veiligheid, beveiliging en milieuprestaties van logistieke dienstverleners (LSP’s) en chemische distributeurs op een uniforme wijze evalueert. Uitgevoerd door onafhankelijke beoordelaars met behulp van een standaard vragenlijst. Bekijk hier ons recent SQAS certificaat.

Veiligheidssystemen

Sinds de komst van veiligheidssystemen voor vrachtwagens, investeert Van Waveren Transport in deze systemen om de veiligheid van onze chauffeurs en andere weggebruikers te verhogen. Wij werken met de volgende veiligheidssystemen:

Adaptive cruise control en forward collision warning met noodstop voorziening
Lane Keeping Support
Lane change Support
Driver Alert Support

Adaptive cruise control en forward collision warning met noodstop voorziening

In druk verkeer zorgt de op radar en camera gebaseerde Adaptive Cruise Control voor een veilige afstand tot het voorgaande voertuig door het gaspedaal en alle beschikbare remmen automatisch te regelen. Bij gevaar van een botsing met een voertuig, waarschuwt het intuïtieve Collision Warning-systeem de chauffeur door een waarschuwingslamp op de voorruit te projecteren. Daarnaast wordt de noodrem automatisch geactiveerd, waardoor het risico op ernstig letsel aanzienlijk vermindert.

Lane keeping support

Onbedoeld van rijstrook wisselen wordt vaak genoemd als oorzaak van ernstige ongevallen. Volgens ons te vaak. Lane Keeping Support (LKS) houdt de wegmarkeringen in de gaten met behulp van een camera en waarschuwt de chauffeur wanneer deze markeringen onbedoeld overschrijdt worden.

Lane change support

Wanneer dit is ingeschakeld, maakt Lane Change Support (LCS) gebruik van radartechnologie om de blinde hoek aan de passagierszijde te scannen op andere weggebruikers. Als het niet veilig is om van rijstrook te veranderen, wordt de chauffeur gewaarschuwd met een zoemer en een knipperend pictogram naast de passagiersspiegel.

Driver Alert Support

Driver Alert Support (DAS) is een intelligent systeem dat het rijgedrag bijhoudt. Als dit anders is dan normaal en op vermoeidheid duidt, wordt de chauffeur gewaarschuwd door een signaal en een melding op het dashboard met het advies om te pauzeren. Bij de tweede melding, schakelt de cruise control automatisch uit, waardoor de truck langzaam gas terugneemt.

Translate »