Brandstofdistributie

BRANDSTOF DISTRIBUTIE

Kwalitatief en veilige bevoorrading van Shell tankstations met moderne wagens door heel Nederland sinds 1973

Brandstofdistributie bij Van Waveren Transport gaat over het bevoorraden van Shell tankstations sinds 1973 door heel Nederland. Het distributie vervoer van motorbrandstoffen gebeurt met tankauto’s met speciaal daartoe uitgerust materieel, dat preventief wordt onderhouden en regelmatig wordt vervangen.

In deze specialisatie van brandstofdistributie hebben we een jarenlange ervaring. De motorbrandstoffen vervoeren wij van de depots naar tankstations binnen Nederland met als uitgangspunt hoge kwaliteit en veiligheid en een goede verstandhouding met onze opdrachtgever. Hierdoor stellen wij hoge eisen aan onszelf, de chauffeurs, ons materieel en zijn wij een betrouwbare partner.

Beroepsopleidingen voor onze chauffeurs

Voor het vervoer van brandstoffen zijn de voertuigen uitgerust met de nieuwste technische veiligheidssystemen en ook aan de chauffeurs stellen wij kwalitatief hoge eisen.

Ook de chauffeursgroep is na onze beroepsopleidingen uitermate vakbekwaam. De opleidingen worden aangevuld met regelmatige trainingen op het gebied van veiligheid, rijvaardigheid en vakbekwaamheid, zodat zij optimaal getraind zijn.

Behaviour Based Safety (BBS)

Iedere chauffeur wordt getraind volgens het Behaviour Based Safety (BBS) principe. BBS is speciaal bestemd voor deze chauffeurs en het principe vormt een onderdeel van SQAS (Safety and Quality Assessment System). 

Doel: defensief en anticiperend rijgedrag

BBS richt zich op wat mensen doen en waarom, vervolgens past het een interventie strategie toe om het gedrag te verbeteren. In de kern is BBS gebaseerd op een groter wetenschappelijk veld dat organisatie gedragsbeheer wordt genoemd. Met defensief en anticiperend rijgedrag kunnen ongevallen worden voorkomen en wordt de verkeersveiligheid vergroot.

Kwalitatief en veilige brandstofdistributie

Voor het vervoer van brandstoffen zijn de voertuigen uitgerust met de nieuwste technische veiligheidssystemen:

ESP (Electronic Stability Program)

Letterlijk vertaald: elektronische stabiliteitscontrole. ESP ondersteunt de bestuurder van een voertuig wanneer deze in een kritieke situatie terechtkomt waarbij het voertuig dreigt te slippen: bij plotselinge uitwijkmanoeuvres voor hindernissen, bij verkeerd ingeschatte bochten of bij een verraderlijk wegdek.

ACC (Adaptive Cruise Control)

Een systeem dat zonder enige vorm van communicatie met andere voertuigen in staat is om de snelheid en volgafstand van het uitgeruste voertuig te regelen. Het bouwt verder op de reeds bestaande cruisecontrol en is een vorm van ‘precrash-systeem’, een geautomatiseerd computersysteem in een auto speciaal ontwikkeld om de impact van een verkeersongeval te verminderen dan wel te voorkomen.

Lane Keeping Support

Dit ondersteuningssysteem houdt de wegmarkeringen in de gaten met behulp van een camera en waarschuwt de chauffeur wanneer deze markeringen onbedoeld overschrijdt worden.

Driver Alert Support

Een intelligent systeem dat het rijgedrag bijhoudt. Als dit anders is dan normaal en op vermoeidheid duidt, wordt de chauffeur gewaarschuwd door een signaal en een melding op het dashboard met het advies om te pauzeren. Bij de tweede melding, schakelt de cruise control automatisch uit, waardoor de truck langzaam gas terugneemt.

Forward Collision Warning met noodrem functie

Dit intuïtieve noodrem systeem waarschuwt door een waarschuwingslamp op de voorruit te projecteren wanneer gevaar van een botsing wordt gedetecteerd. De noodrem wordt automatisch geactiveerd, waardoor het risico op ernstig letsel aanzienlijk vermindert.

De opleggers zijn ook van de nieuwste technologieen voorzien.

Translate »