Transport

Chemicaliën, afvalstoffen en dierlijke bijproducten

transport van gevaarlijke stoffen

Transport van tankcontainers en brandstofdistributie

Van Waveren is al 50 jaar specialist in het vervoer van (on)gevaarlijke stoffen over de weg. De hoofd bedrijfsactiviteiten en diensten bestaan dan ook uit tankcontainer transport en brandstofdistributie.

Transport van tankcontainers

Onze tankcontainer chauffeurs vervoeren voornamelijk chemicaliën naar klanten in Nederland, Duitsland, België en Frankrijk. Voor het vervoer van (on)gevaarlijke stoffen streven wij naar hoge kwaliteit en veiligheid. Hiervoor volgen onze chauffeurs dan ook alle veiligheidsvoorschriften nauwkeurig op en voeren zelf de bijbehorende administratie uit.

Wij werken met veel vaste chauffeurs. Zij vertrekken doorgaans op zondagavond of maandagochtend en komen normaal gesproken op vrijdag of zaterdag weer terug. Het komt voor dat er soms in het buitenland wordt over gestaan. 

Brandstofdistributie

Onze tankwagen chauffeurs laden en lossen brandstof om het wegverkeer op gang te houden. Een belangrijke taak en serieuze functie. Zo volgen ze bijvoorbeeld alle veiligheidsvoorschriften nauwkeurig op en verzorgen de bijbehorende administratie om de kwaliteit en veiligheid te waarborgen.

Bij Van Waveren zijn onze tankwagen chauffeurs flexibel, omdat in de brandstofdistributie de werktijden kunnen wisselen. Zij werken daarom in dag en avond/nacht shifts.

Tankcontainer transport

Onze tankcontainers vervoeren dagelijks ADR goederen (gevaarlijke stoffen) over de weg met verschillende soorten light concept tankcontainer chassis. De tankcontainers worden voornamelijk opgezet in de havens van Rotterdam, Antwerpen, Zeebrugge en Amsterdam.
Meer over tankcontainer transport >

Brandstofdistributie

Brandstofdistributie gaat bij Van Waveren Transport over het bevoorraden van Shell tankstations sinds 1973 door heel Nederland. Dit vervoer van motorbrandstoffen gebeurt met tankauto’s met speciaal daartoe uitgerust materieel. Preventief onderhoud en regelmatige vervangingen zorgen voor veilige bevoorrading.
Meer over brandstofdistributie >

Wagenpark

Wagenpark

Van Waveren Transport beschikt over een wagenpark met ruim 65 trucks voorzien van de nieuwste technische veiligheidssystemen. De moderne trucks zijn onder te verdelen in trekkers met containerchassis en trekkers met tankopleggers.
Meer over ons wagenpark >

Kijkje achter de schermen

Transport planning

Transport planning

Omdat voor elk transport specifieke eisen worden gesteld, bepalen de planners op basis van allerlei informatie welk voertuig en uitrusting er nodig is.

Verder kiezen de planners steeds de meest geschikte chauffeur. Bijvoorbeeld voor het vervoer van gevaarlijke stoffen, moet de chauffeur in het bezit zijn van een geldig ADR diploma. De keuze voor een bepaalde chauffeur kan ook gelegen zijn in het feit dat juist hij veel ervaring heeft in het land van bestemming en de goederen die vervoerd moeten worden.

De planning loopt allereerst via geautomatiseerde systemen. Daarnaast hebben onze planners niet alleen geografische kennis om de beste route te bepalen, maar zijn ze ook op de hoogte van de lokale situaties. Bijvoorbeeld omleidingen wegens wegwerkzaamheden, calamiteiten (bv grensblokkades), fileproblemen, afwijkende verkeersvoorschriften etc.

Vacatures