Bedrijfshistorie

HISTORIE

In 1972 richtte Es, Van Waveren Transport op van die dag af aan heeft hij altijd hard gewerkt aan hoge kwaliteit en veiligheid voor zijn werknemers en opdrachtgevers

3 generaties aan kennis en ervaring

Onze bedrijfshistorie telt al 50 jaar scholing, begeleiding en training voor veilig vervoer van gevaarlijke stoffen over de weg. De tijdlijn hieronder laat de hoogtepunten van de ontwikkelingen binnen Van Waveren Transport zien van 1972 tot nu, waar het beleid van Es is nog steeds belangrijk voor ons, ofwel nog belangrijker!

1972

Van Waveren Transport is in 1972 opgericht door Es van Waveren

Goederen worden van en naar de havens van Amsterdam vervoerd en in de winter wordt olie vervoerd voor oliemaatschappij Shell. Een jaar later besteedt shell ook het transport van motorbrandstoffen uit en is Van Waveren zich gaan specialiseren in tanktransport.

De koeriersdienst van Van Waveren

In 1981 start Adri, de vrouw van Es, met het opzetten van een koeriersdienst voor diverse opdrachtgevers in de grafische industrie. Deze koeriersdienst is later uitgebreid met distributie met bakwagens voor stukgoederen en palletzendingen voor diverse branches.

1981
1985

Zeecontainer transport wordt toegevoegd aan onze dienstverlening

In 1985 wordt zeecontainer transport toegevoegd, hiermee bereikt Van Waveren een nog breder pakket van dienstverlening. Na de start met zeecontainer transport wordt dit uitgebreid naar het vervoer van tankcontainers, gespecialiseerd in het laden, vervoeren en lossen van ADR-producten. De drie dochters van Es en Adri kwamen vanaf 1987 bij het bedrijf. Marga, Esther en Annemarie begonnen als koerier.

49 jaar meester in transport

Met een hecht team van gespecialiseerde mensen en volledig uitgerust materieel voldoet het bedrijf aan alle eisen voor veilig transport van onder andere gevaarlijke stoffen en is meester in tanktransport.

2021
Translate »