Bedrijfshistorie

Historie van Van Waveren Transport

Van 1972 tot nu, Van Waveren Transport kent een rijke

Historie

Historie van 3 generaties aan kennis en ervaring

Onze bedrijfshistorie telt al 50 jaar scholing, begeleiding en training voor veilig vervoer van gevaarlijke stoffen over de weg. De tijdlijn hieronder laat enkele hoogtepunten van de ontwikkelingen binnen Van Waveren Transport zien van 1972 tot nu.

1972

Van Waveren Transport is in 1972 opgericht door Es van Waveren

Goederen vervoeren van en naar de havens van Amsterdam en in de winter olie vervoeren voor oliemaatschappij Shell, zo is Es van Waveren begonnen met Van Waveren Transport. Shell besteed een jaar later ook het transport van motorbrandstoffen uit, dat heeft ertoe geleid dat Van Waveren zich is gaan specialiseren in tanktransport.

De koeriersdienst van Van Waveren

In 1981 start Adri, de vrouw van Es, met het opzetten van een koeriersdienst voor diverse opdrachtgevers, voornamelijk in de grafische industrie. Vanwege het grote succes is deze koeriersdienst later uitgebreid met distributie met bakwagens voor stukgoederen en palletzendingen voor diverse branches.

1981
1985

Zeecontainer transport wordt toegevoegd aan onze dienstverlening

In 1985 voegt Van Waveren Transport zeecontainer transport toe en bereikt hiermee nog een breder pakket van dienstverlening. Na de start met zeecontainer transport, breidt dit uit naar het vervoer van tankcontainers, gespecialiseerd in het laden, vervoeren en lossen van ADR-producten. De drie dochters van Es en Adri kwamen vanaf 1987 bij het bedrijf. Marga, Esther en Annemarie begonnen als koerier.

50 jaar meester in transport

We werken met een hecht team van gespecialiseerde mensen met alle disciplines in huis. Met daarnaast volledig en modern uitgerust materieel, voldoet het bedrijf aan alle eisen voor veilig transport van onder andere gevaarlijke stoffen. Het beleid van Es is nog steeds belangrijk, ofwel nog belangrijker! Onze specialisatie in tankcontainer transport is vandaag de dag bijvoorbeeld nog steeds de kern van onze activiteiten.

2022
Vacatures