Over ons

Van Waveren Transport is een professioneel en internationaal familiebedrijf, gespecialiseerd in het vervoer van gevaarlijke stoffen over de weg.

Wij vervoeren voornamelijk tankcontainers met chemicaliën en brandstoffen. Van de 65 trekkers zijn er 45 in onze eigen blauwe kleur. Deze tankcontainers vervoeren chemicaliën voornamelijk in de Benelux, Duitsland en Antwerpen, maar ook in Frankrijk, Spanje en Turkije. De overige vrachtwagens worden ingezet bij de brandstofdistributie.

Familiebedrijf

Vader Es van Waveren richtte het bedrijf op in 1972. Inmiddels heeft hij zijn functie overgedragen aan zijn drie dochters. Naast QHSSE manager & veiligheidsadviseur dochter Marga werkt haar zus Annemarie in het bedrijf als administratief medewerkster en is haar andere zus Esther mede-eigenaar. Vader Es is inmiddels met pensioen, maar hij is nog bezig met techniek. Marga’s zoon Rowdy staat op de planning en neef Robbie vervult de rol van QHSSE-manager (kwaliteit, gezondheid, veiligheid, beveiliging en milieu, red,).

Door persoonlijke betrokkenheid met onze 120 gekwalificeerde medewerkers, een modern wagenpark met zo’n 65 trekkers en een nauwe samenwerking met onze opdrachtgevers onderscheidt Van Waveren zich in de transportbranche.

Bedrijfsfilosofie

Alles is erop gericht om op een zo veilig mogelijke manier zo hoog mogelijke kwaliteit te leveren. Kwaliteit en veiligheid gaan hand in hand en zitten in de genen van ons bedrijf.

Als dienstverlener in transport voldoen wij aan de hoogste eisen op het gebied van kwaliteit, veiligheid en milieu. Dit bereiken we met up-to-date en innovatief materieel en veel training voor onze chauffeurs. Deze hebben dus uitstekende brandstofverbruik resultaten. Door te focussen en te sturen op het rijgedrag van de chauffeurs ontstaat zuinig rijgedrag en automatisch meer CO2-reductie. Daarnaast zijn ADR en BBS voor ons de standaard.

Bedrijfsmodel

Focus op veiligheid, milieu en klimaat zorgt voor continuïteit, tevreden chauffeurs en veel vaste opdrachtgevers. Naast het feit dat onze chauffeurs zeer goede brandstofverbruik resultaten behalen, met een verbruik van meer dan 2 miljoen liter brandstof per jaar, zijn we altijd op zoek naar meer besparingen. We gaan van compenseren naar reduceren. Niet voor niets hebben we vier jaar op rij de Volvo Fuel Concept Challenge en het Shell Fuelsave Partner European Driver Competition gewonnen.

Bedrijfsgeschiedenis

1972

Van Waveren Transport is in 1972 opgericht door Es van Waveren

Goederen worden van en naar de havens van Amsterdam vervoerd en in de winter wordt olie vervoerd voor oliemaatschappij Shell. Een jaar later besteedt shell ook het transport van motorbrandstoffen uit en is Van Waveren zich gaan specialiseren in tanktransport.

De koeriersdienst van Van Waveren

In 1981 start Adri, de vrouw van Es, met het opzetten van een koeriersdienst voor diverse opdrachtgevers in de grafische industrie. Deze koeriersdienst is later uitgebreid met distributie met bakwagens voor stukgoederen en palletzendingen voor diverse branches.

1981
1985

Zeecontainer transport wordt toegevoegd aan onze dienstverlening

In 1985 wordt zeecontainer transport toegevoegd, hiermee bereikt Van Waveren een nog breder pakket van dienstverlening. Na de start met zeecontainer transport wordt dit uitgebreid naar het vervoer van tankcontainers, gespecialiseerd in het laden, vervoeren en lossen van ADR-producten. De drie dochters van Es en Adri kwamen vanaf 1987 bij het bedrijf. Marga, Esther en Annemarie begonnen als koerier.

49 jaar meester in transport

Met een hecht team van gespecialiseerde mensen en volledig uitgerust materieel voldoet het bedrijf aan alle eisen voor veilig transport van onder andere gevaarlijke stoffen en is meester in tanktransport.

2021

Visie

Van Waveren Transport staat voor innovatieve, betrouwbare dienstverlening en veilig vervoer van gevaarlijke stoffen in tankwagens en tankcontainers over de weg. Gebaseerd op ontwikkelingen in de samenleving voelt de organisatie zich sterk verantwoordelijk voor mens, dier en milieu.

Missie

Van Waveren Transport stelt zich ten doel dienstverlening te leveren die continuïteit biedt aan haar opdrachtgevers, door duurzaam materieel te bieden en zich te laten leiden door de behoeften vanuit de industrie. Het klimaatakkoord vormt de basis van onze energietransitie en CO2 reductie programma. De inzet van een duurzaam trainingsprogramma voor onze medewerkers draagt bij aan zowel de ontwikkeling van een gezonde en vitale leefstijl, als een verdere reductie van de uitstoot van CO2.

Vanwege de energietransitie zijn wij de markt aan het verkennen en zijn wij opzoek naar kansen die aansluiten bij onze visie en missie.

Een kijkje achter de schermen

Translate »