75e Volvo Van Waveren Transport in gebruik genomen

75e Volvo Van Waveren Transport in gebruik genomen

Van de F88 naar de FH, Van Waveren Transport nam onlangs trots de 75e Volvo in gebruik.

Volvo FH trekker in ADR-uitvoering

De nieuwste aanwinst is een Volvo FH trekker in ADR-uitvoering met verder alle denkbare veiligheidsopties aan boord. Van Waveren is gespecialiseerd in tanktransport van gevaarlijke stoffen. Es van Waveren wordt in de dagelijkse leiding bijgestaan door zijn dochters Marga, Esther en Annemarie. Voor Shell rijdt het bedrijf in een ploegendienst mee in de binnenlandse brandstofdistributie, daarnaast rijdt het bedrijf voor diverse opdrachtgevers met tankcontainers door heel Europa.

Focus op veiligheid met rijden, laden en lossen

Toegevoegde waarde biedt Van Waveren door zowel mens als materieel. Alle chauffeurs zijn in het bezit van ADR-diploma, maar hebben ook cursussen gevolgd op het gebied van incidentenbestrijding, veilig rijden (Behaviour Based Safety) en veilig laden en lossen. De strenge eisen waaraan het bedrijf moet voldoen voor de brandstofdistributie zijn doorgevoerd naar het overige tanktransport. Daarnaast lopen wij bij Van Waveren Transport voorop met het implementeren van veiligheidssystemen. Bij het vervoer van gevaarlijke stoffen is veiligheid, precisie en deskundigheid immers van groot belang.

Goede relatie met Volvo Truck Center

Dat het nu tot de 75e Volvo heeft mogen komen, zit ‘m in de veiligheidssystemen van Volvo Trucks en de relatie met Volvo Truck Center. Es van Waveren: “In ons werk is veiligheid heel belangrijk. We hebben de nieuwe Volvo’s uit laten rusten met alle mogelijke veiligheidssystemen, zoals ACC en Lane Keeping Support. Als bepaalde veiligheidssystemen verkrijgbaar zijn, dan vind ik dat we die gewoon op onze vrachtwagens moeten hebben. En op het gebied van veiligheid heeft Volvo natuurlijk een goede naam. Daarnaast dateert onze relatie met Volvo Truck Center in Aalsmeer alweer van 1974. Er is een band gegroeid. Ze weten hoe wij het willen hebben en staan altijd voor ons klaar.”

Over de auteur

admin administrator

Translate »