Verder vergroenen met HVO

Verder vergroenen met HVO

Hydrotreated vegatable oil (HVO) is stabiel, hernieuwbaar, duurzaam en van hoge kwaliteit en biedt daarom betere verbranding, filterbaarheid en prestaties bij koude temperaturen dan fossiele diesel, terwijl de uitstoot van broeikasgassen bij verbranding aanzienlijk wordt verminderd.

Elke dag zijn wij bij Van Waveren Transport bezig met groenere alternatieven voor minder schadelijke uitstoot van onze vrachtwagens. We willen een gezonde planeet achterlaten voor de toekomstige generaties en het welzijn van mens en dier garanderen. Door minder uitstoot houden we balans tussen de groeiende vraag naar ons tanktransport en het beschermen van het milieu.

Alle tankwagens op HVO of Bio-LNG

Shell biedt, naast Bio-LNG, nu ook een alternatief voor diesel en antwoordt hiermee op de alsmaar groeiende vraag naar duurzamere brandstoffen. Inmiddels rijden alle tankwagens bij Van Waveren Transport hierdoor op HVO of Bio-LNG. Zo kunnen we verder vergroenen en verlagen we de CO2e emissies. Reducties tot 90% zijn hierbij mogelijk ten opzichte van normale diesel.

Schoner verbrandend alternatief

Shell Renewable Diesel, zoals HVO bij Shell wordt genoemd, is een schoner verbrandend alternatief voor EN590 dieselbrandstof. Door het hoge cetaangetal vermindert Shell Renewable Diesel ook de lokale emissies (NOx en fijnstof) en verlaagt tevens het motorgeluid. Deze brandstof verbetert ook de koude start van de motor.

Over de auteur

admin administrator

Vacatures