Wij doen mee! Dag van de Vrachtwagenchauffeur 2022

Wij doen mee! Dag van de Vrachtwagenchauffeur 2022

In het kader van duurzaamheid doen wij dit jaar tijdens de Dag van de Vrachtwagenchauffeur mee met een initiatief dat impact heeft op het reduceren van plastic en papier afval door onze chauffeurs en zo verspilling tegen te gaan.

Op 8 december 2022 wordt er weer volop aandacht gegeven aan onze hardwerkende mannen en vrouwen achter het stuur van de vrachtwagen. Want zij maken het verschil. En dit jaar zetten wij niet alleen onze chauffeurs in het zonnetje door mee te doen met de actie, maar zorgen we ook voor de natuur!

Reduceren van plastic

In 2024 zijn plastic wegwerpbekers in principe niet meer toegestaan. Bij consumptie ter plaatse wordt herbruikbaar servies het uitgangspunt: de afwasbare koffiebeker. Voor consumptie onderweg geldt per juli 2023 dat er een bedrag betaald moet worden voor plastic wegwerpbekers, bovenop de prijs voor de koffie. Dit geldt ook voor de op het oog papieren bekers waaruit bijvoorbeeld veel koffie to go wordt gedronken. Hier zit namelijk ook een laagje plastic in.

Terecht vinden wij! Stel je eens voor dat alle chauffeurs gemiddeld zo’n vier tot vijf keer per dag een kop koffie nemen in een wegwerpbekertje. Je kunt dan wel nagaan wat voor invloed dit heeft op de totale hoeveelheid papier en plastic afval. Wat betreft de hoeveelheid afvalproductie mag het direct duidelijk zijn dat de afwasbare koffiebeker beter zou zijn.

Voorkomen milieuvervuiling

Voor de productie van een wegwerpbekertje zijn minder grondstoffen en energie nodig dan voor de productie van een beker. Daar tegenover staat dat een wegwerpbekertje meestal maar één of twee keer meegaat en een afwasbare beker gaat duizenden keren mee. Tussen het gebruik van de koffiebeker versus de wegwerpbekers zit er dus nogal wat verschil.

Vandaag de dag is onze focus gericht op het reduceren van zowel CO2, als ook op andere gebieden. Om de enorme plastic producten die na eenmalig gebruik door onze chauffeurs worden weggegooid te verminderen worden herbruikbare bekers onze norm. Zo voorkomen wij milieuvervuiling en plastic soep in onze oceanen.

Nog drie weekjes en dan is het zo ver… We kijken nu al uit naar de blije gezichten op 8 december!

Over de auteur

admin administrator