NK veiligste chauffeur finalisten naar Volvo fabriek Göteborg Zweden

NK veiligste chauffeur finalisten naar Volvo fabriek Göteborg Zweden

Alle 25 finalisten van het NK Veiligste Chauffeur 2021 vielen dit jaar in de prijzen. Naast een ticket voor de finaledag op het TT Circuit in Assen wonnen zij ook een reis. Volvo Trucks Nederland organiseerde voor de finalisten een tweedaagse reis naar Gotenburg, Zweden.

Onze twee chauffeurs Dirk-Jan Uitbeijerse en Martin Kolff waren erbij

Twee van onze chauffeurs van de 25 finalisten van het NK veiligste chauffeur van Nederland Dirk-Jan Uitbeijerse en Martin Kolff brachten een bezoek aan de Volvo-fabriek in Göteborg in Zweden op 24 en 25 november. Een geweldige ervaring om hier de nieuwste technieken te kunnen bekijken en in bijvoorbeeld een FH16 met 750 pk te kunnen rijden.

Met inachtneming van de in Zweden geldende corona maatregelen startten de finalisten hun excursie dag met een uitgebreide rondleiding in de Volvo Trucks-fabriek. Na de rondleiding volgde een spectaculair slotakkoord op het terrein van de Volvo Experience Centre. Alle chauffeurs kregen een presentatie en mochten vervolgens op een afgesloten circuit rijden in een zelf uit te kiezen Volvo-vrachtwagen. Van elektrische varianten tot een vrachtwagen volgeladen met natte boomstammen; de keuze was reuze. Voor velen was het een bijzondere ervaring om eens in andere vrachtwagens, grotere of kleinere, te rijden. De reis was naast leuk en gezellig ook erg leerzaam.

Over het NK Veiligste Chauffeur

Veiligheid op de weg is en blijft een belangrijk thema. Vorig jaar vielen er in Europa bijna 19.000 dodelijke slachtoffers in het verkeer. Uit onderzoek blijkt dat bij ruim 90 procent van het aantal ongevallen menselijk gedrag een grote rol speelt; dat percentage moet en kan omlaag.

TVM verzekeringen maakt zich al decennialang hard voor transportveiligheid. Het NK Veiligste Chauffeur is onderdeel van de TVM Awards, een initiatief van TVM om meer bewustwording te creëren bij alle weggebruikers voor veiligheid op de weg én om tegelijkertijd waardering te tonen voor de Nederlandse beroepschauffeurs.

Over de auteur

admin administrator

Translate »